Измамниците, или как се оправяме, когато ни измамят?!?

Днешната тема на любимият ми сутрешен блок “Тройка на разсъмване” по Радио “Витоша” е за измамите или Как се оправяте, когато ви измамят?!?”.
Лично аз съм жертва на две измами, но още не съм се “оправил”:
1. През 2005 година продадох компютърна система + лазерен принтер на приятел на моя добра позната – честна, добра, работлива.
Момчето беше тотално непознато за мен, започващо току що собствен бизнес: строителство и строителни ремонти.
Предвид, че фирмата му беше ново регистрирана и самият той нямаше “реални” законни доходи освен осигурителният минимум – не се класираше за стоки на кредит пред лизинговата къща с която работех по него време…
Предложих му поносимо изгодни условия и за двете страни, подписахме договор за разсрочено плащане и в първите два месеца беше относително редовен –
в последствие започнах да го търся често по телефона, да заплашвам, да убеждавам и дори да моля.
Оставаха му около 200-240лв. задължения, които така и увиснаха във въздуха. Аз имам един договор и “Запис на Заповед”, нямам парите, а той си ползва компютъра. Халал да му е.
За заинтересованите все пак, некоректният длъжник се казва Пламен Чавдаров Кръстев от град Варна на 34 години, случката е с дата 31.03.2005г… Пих една студена и скъпа вода, но следващата ми излезе по-скъпа;
2. Мой добър и коректен приятел, който в последствие замина за Канада ме препоръчал на хотелиер от Балчик – хотелът се казва “Акроза” и дори има уеб сайт.
Собственикът тогава искаше 4 (четири) компютърни системи, втора употреба, по една за стаите в които обикновено настанява студенти или нуждаещи се от интернет почиващи. Четирите компютъра представляваха
втора употреба маркови Dell Optiplex + 17″ LCD IBM също втора употреба. Стойността не беше особено фрапираща, поне за хотелиер от Балчик  – само 1520лв, от които бяха платени 800лв авансово
и в последствие – още около 600лв на три “молби” останаха да се плащата грубо 400лв, които все още чакам. Собственика на хотел “Акроза” 11.10.2006 се казваше Николай Атанасов Николов, текущо на 45 години.
Измамникът Николай Атанасов Николов, собственик тогава на хотел Акроза изглежда внушително, вдъхващ увереност и от никъде не предвещаваше, че ще се окаже некоректен платец.
Хотел Акроза в Балчик се оказа, че се стопанисва от некоректен за времето си човек, който в последствие дори разбрах, че е построил и не една кооперация в града.
Предполагам, че измамникът Николай Атанасов Николов – Акроза си е останал такъв дори и към “купувачите” в построените от него апартаменти.
Интересно ми е все пак дали тези 400лв, които остана да ми дължи са го направили по-щастлив, а евентуално и по-богат.

Ако някога ви се наложи да отсядате в хотел в Балчик – избягвайте хотел Акроза – шансът да ви измамят е огромен.

Списъкът на черните ми клиенти, измамници за момента е този:
1. Пламен Чавдаров Кръстев, град Варна, 31 години, евентуално работи в строителството – завлякъл ме е с 240лв. Дано е забогатял с тях.
2. Николай Атанасов Николов, град Балчик, 45 години, евентуално все още е собственик на хотел Акроза и “крупен” строител.
Завлече ме с 400лв, предполагам са му стигнали за 1 квадратен метър от първата му кооперация – дано и той да е станал богаташ.

Искрено се надявам да помогна на някой да избегне точно тези двама измамници.

12 Comments

 1. Баце попаднал си на тарикати от които сигурно страдат и други хора, а сега ще се опитам да попуализирам това, което си написал!

 2. Не си единственият измамен от въпросния крупен “строител” и собственик на хотел “Акроза”.Много сме и продължава да мами още и още……откъдето ,каквото може.А колкото до компютрите издали са багажа отдавна.

 3. Аз също се чуствам подведен и измамен от алчността на хора, на които се доверих. Но при мен нещата са за далеч по-големи суми….когато сумите са малки и човек ги преглътне и “пие една студена вода” остава неприятното чуство и гняв.
  един съвет от мен, никога не наричай някого измамник – може да те осъди за клевета срещу него ако не успееш да докажеш в съда, че наистина е измамник

 4. Мога, мога. Имам документи подписани от конкретния. А той няма документи удостоверяващи собствеността върху стоки, които са мои.

 5. Ами докато нямаме гражданска съвест да го пуснем на властите – ще е така. Явно има твърде много наивни и добри хора – включая и себе си. Аз лично пари на никой не давам (вече) преди да е свършено всичко, а на кредит спонсориран от мен – след Пламен Кръстев и другия хотелски магнат – също. Ще го намеря Пламен, ще съжалява за тия пари, защото ще му излезе десеторно, но не ми е било цел.

 6. vaprosniqt plamen 4avdarov krastev v momenta. jivee. na. ylica ,,Kozldyi ,,vav. varna I kara aydi a 4 bqlo ,predi dva dena be6e zreli6tno arestyvan ot kriminalna policiq I otveden s beleznici. Za24. 4asa. .,az. sam biv6 negov. rabotnik .moga da dam o6te informaciq na zainteresovanite…….. Pazete. Se ot nego tova. dolen gaden I. vnysen mo6enik……

 7. Много големи смешници,завистливи,долни и подли.
  Сами можете да си направите извод от такива коментари !

 8. Здравейте,
  преди два дена склюких договор с този въпросен Пламен Кръстен ,за ремонт на баня,дадох му 550 лв капора,и втори ден все ме мотае,най-вероятно ще пия една студена вода!
  Чета,че има мн измамени хора с този,не искате ли да се свържем с господари на ефира и да разкажем всичко?

 9. Пламене, големите смешници за кое точно ти завиждат? За това, че си долно, просто и крадливо копеленце? Радвай се, че не ми се занимава с теб, че досега да съм те намерил и да съм си прибрал парите с лихвите. Халал да са ти тия 200-300лв., но запомни, че всичко се връща.

Comments are closed.