Инсталация на Windows XP на Български език

Този пост заслужено почива в архива на блога и някои връзки може и да не работят. Част от файловете все още ги имам, въпреки катаклизма в един от твърдите ми дискове. Въпреки, че официално Windows XP е спрян от поддръжка – все още се обновяват важни части от него. Ако имате нужда от помощ – има начин да се свържете с мен.

Инсталацията на Windows XP на Български език става след като първо се инсталира стандартно Windows XP на английски език, премине се през активиране на Windows ако не е OEM пакет, който вече е инсталиран и активиран и продължаваме с WGA (Windows Genuine Advantage) валидирането. След като се преминат тези три стъпки (за последните две е задължително наличието на Интернет връзка) от сайта на Microsoft се изтегля WGA одобреният пакет lipsetup.msi който е локализационният пакет за България. Инсталира се, Windows XP се рестартира за пореден път и … о, чудо – вече имаме почти прекрасен Windows XP на български език.

Инсталацията на пиратски, кракната или хакнат Windows XP крие рискове – да не работи стабилно, да забива, да се бави, да е пълен с вируси, троянски коне и адуер. Съответно – да е скапан и да се налага “преинсталация” на всеки шест месеца, за да работи добре (това е сред градските митове и легенди). Моят Windows XP е инсталиран последно преди 2 години – когато си купувах последният компютър.

Читателите, които са от Варна, Пловдив, Бургас или София – могат да ми драснат коментар, ако имат нужда от подобна услуга – в изброените градове познавам хора, които биха им я свършили качествено.

За по лесно можете са се свържете и с мен от тук.

6 Comments

  1. moga li sam da preinstaliram windows xp sega sum na 7 i imam golemi problemi sus zabivane izobshto si pravi kakvoto si iska ne sum profesionalist s komutrite.blagodarq vi

  2. На 7 какво си? Седем години или си на Windows 7? Пусти 3ти клас значи, прощавам ти само ако си на 7 години. Можеш да правиш каквото искаш, но ако компютъра го ползваш основно за Интернет и Скайп – сложи си Линукс. Сериозно. Ако слушаш музика + филми – също. Ако обаче искаш да играеш NFS и/или GTA – Windows XP. Според местообитанието – мога да ти препоръчам човек, който да ти свърши черната работа!

  3. iskam da si napravq kompa na bulgarski ezik che e na anlgiski

  4. Вече не е толкова лесно. Ако има все още нужда от подобно усилие – пиши.

Comments are closed.