Шапката на годината – кипа

Мярка за шапка ли ни взимат евреите?
Мярка за шапка ли ни взимат евреите?
Мярка за шапка ли ни взимат евреите?

За радост на мои приятели – ще драсна няколко реда и за евреите. Да, ония дето живеят в държавата наречена Израел и при които дори езика е шантав. Опитват се да се делят от арабите, а са същите изчанчени типове, които дори пишат наопаки. Винаги съм избягвал конспирациите, но днес нормалният мислещ човек у мен не издържа – то бива, бива, ама чак толкоз не. Или евреите се пробват да ни взимат за мезе или ни взимат мярка за шапка… Както е тръгнало и ако изпростеем достатъчно – ще нахлупим кипата преди да сме се усетили, а и бакембарди къдреви ще красят нашите бузи.

Защо се ядосах ли? Чета си аз новините и попадам на поредната джурналистическа мерзост – “Израелци ще строят модерен медицински комплекс”, викам си “Я тия не им стигна Бизнес Парка, ами и медицински комплекс …”, зачитам се в новината и какво да видя:

През последните години много българи търсят лекарска помощ в Израел, посочи Коен. По думите му построяването на новия комплекс ще помогне на пациентите да получават помощ в родината си.

Да бе, да цветя и рози. Стойността на проекта щяла да е 8 милиона евра, а разбираш ли:

Целта на инвеститорите ще бъде комплексът да работи и с Националната здравноосигурителна каса, за да могат повече болни да получат помощ. Плановете са центърът да разполага със 100-150 легла, каза Коен. Към него ще има възстановително-оздравителен център, както и търговски комплекс.

С други думи и в превод:
1. Всички българи ще плащаме на евреите да “ни” лекуват в новият Медицински център.
2. За 8 милиона евра ще ни сложат само 100-150 легла. Това са средно 20-25 стаи с по 4 легла или “цели” 75 двойни стаи.
3. Измамниците от Израел ще дойдат да ни взимат пари на местна почва, щото болните дават мило и драго за чудодейни целители от Светата земя или лекари на космонавтите от Байконур.
4. Ключовата фраза, която преля чашата на търпението – “търговски комплекс” – с други думи – на болните ще им направи МОЛ – ако не са останали без пари докато ги лекуваме – да приберем и малкото им останали.

Интересното в цялата инвестиция е, че не се споменава за гробище и погребална агенция към комплекса – все пак да се затвори кръга на събирането на пари. Чудодейните целители като не успеят да излекуват автоимунното заболяване и прецакат съвсем имунитета да кажат “съжаляваме, но имаме чуден параклис зад МОЛ-а”… Българите сме като кучетата – въртим си задника към тоя с по-големия… портфейл.

Преди време бях побеснял на една много сериозна израелска измама в която беше замесен (и все още е) лекуващият космонавти доктор незнам си кой, имал издадени 300 медицински книги и е само на около 50 години. Е тоя от 15 годишен да беше започнал да пише – трябва на година по 10 книги да издава, че и допълнително да прави опити в медицината, да лекува космонавти и да изкарва лев, че да хапва. Та конкретният руснак дори има представителство … да познахте – във Варна, в което представителство срещу нескромно авансово възнаграждение в ЕВРО ще ви “модифицират” ДНК-то и … да, ще Ви излекуват чудодейно. Интересното пак в цялата “медицинска магия” е, че това реконструриране на ДНК се прави със сиропче – специално забъркано от Великият Медицински Космически Гуру по ваш вкус и хм, надявам се за толкова пари – и цвят. Чудодейният доктор (не, не е Дулитъл) има дори и няколко “мотивационни” клипа, които показват деца неизличимо болни, страдащи от различни видове вродени заболявания как изведнъж стават и все едно нищо им няма… Вярно за целта на мотивацията не е нужно да гледаме целият процес, но все пак?

Тия евреи са тръгнали да ни взимат мярка за шапка, но смятам, че щом фес не успяха да ни сложат – то и кипа няма да сложим.

П.П. Цитатите са от дир.бг

7 Comments

 1. Щом и ти взе да се осъзнаваш, значи не ни е съвсем наред тактиката.

 2. А що бе! Може да поносим кипата 100-200 години да не ни пече на темето, пък и ще сме по healthy 😉

 3. Четейки – все пак извършвам и мисловна дейност – мозъка ми не е чак толкова промит, че да не прозра гнилия замисъл на евреите…

 4. да строят, нали те дават парите, пък после ще видим кой къде ще ходи.

 5. Андро, те казват, че ще дават парите. Ама после искат да работят със Здравната каса. А нали се сещаш, че в здравната каса са моите и твоите пари и на всички нас? Т.е. ние ще си я платим тая болница като стой, че гледай. И знаеш ли що на всички евреи носовете са големи? Щото въздуха е без пари!

 6. Стелияне, а ако японци построят въпросния център, мислиш ли, че помислите им ще са различни?!?
  И случайно знаеш ли, чии са моловете Galeriа, които сега усилено се строят в големите ни градове? Щото аз знам… и отговорът е в твоите писания.
  Ако и ти си се поддал на “световния заговор на евреите”, ще взема и аз да се замисля де… и без това се замислих, когато един известен български евреин (после разбрах че е такъв и кой е), на въпроса ми “с какво се занимавате”, ми отговори “ми…аз съм евреин”… (това беше доста преди това да го разказват като виц по бТВ, съвсем истинска случка с мен).
  И наистина ти препоръчвам филма “Неверникът”, ще се посмееш доста 🙂

 7. Дидо, ако японци построят Модерен Медицински център в него по-скоро ще има център за медитация и релакс, но не и търговски център. Всичкото ми негодувание идва от факта, че Българският народ е наивен и вярва на кьорфишеци за чудодейно модулиране на ДНК със сиропче примерно. И докато чакат да им се модифицира ДНК-то спокойно могат да напазарят в МОЛ-а. Галериите не знам кой ги строи, знам кой ги започна или поне във Варна. Ако на теб не ти е известно – във Варна текущо имаме 4 действащи търговски центъра, без да броим стандартните магазини – нямаме толкова пийпъл да ги напълни…

Comments are closed.