Шапката на годината – кипа

Мярка за шапка ли ни взимат евреите?

Мярка за шапка ли ни взимат евреите?

За радост на мои приятели – ще драсна няколко реда и за евреите. Да, ония дето живеят в държавата наречена Израел и при които дори езика е шантав. Опитват се да се делят от арабите, а са същите изчанчени типове, които дори пишат наопаки. Винаги съм избягвал конспирациите, но днес нормалният мислещ човек у мен не издържа – то бива, бива, ама чак толкоз не. Или евреите се пробват да ни взимат за мезе или ни взимат мярка за шапка… Както е тръгнало и ако изпростеем достатъчно – ще нахлупим кипата преди да сме се усетили, а и бакембарди къдреви ще красят нашите бузи.

Защо се ядосах ли? Чета си аз новините и попадам на поредната джурналистическа мерзост – “Израелци ще строят модерен медицински комплекс”, викам си “Я тия не им стигна Бизнес Парка, ами и медицински комплекс …”, зачитам се в новината и какво да видя:

През последните години много българи търсят лекарска помощ в Израел, посочи Коен. По думите му построяването на новия комплекс ще помогне на пациентите да получават помощ в родината си.

Да бе, да цветя и рози. Стойността на проекта щяла да е 8 милиона евра, а разбираш ли:

Целта на инвеститорите ще бъде комплексът да работи и с Националната здравноосигурителна каса, за да могат повече болни да получат помощ. Плановете са центърът да разполага със 100-150 легла, каза Коен. Към него ще има възстановително-оздравителен център, както и търговски комплекс.

С други думи и в превод:
1. Всички българи ще плащаме на евреите да “ни” лекуват в новият Медицински център.
2. За 8 милиона евра ще ни сложат само 100-150 легла. Това са средно 20-25 стаи с по 4 легла или “цели” 75 двойни стаи.
3. Измамниците от Израел ще дойдат да ни взимат пари на местна почва, щото болните дават мило и драго за чудодейни целители от Светата земя или лекари на космонавтите от Байконур.
4. Ключовата фраза, която преля чашата на търпението – “търговски комплекс” – с други думи – на болните ще им направи МОЛ – ако не са останали без пари докато ги лекуваме – да приберем и малкото им останали.

Интересното в цялата инвестиция е, че не се споменава за гробище и погребална агенция към комплекса – все пак да се затвори кръга на събирането на пари. Чудодейните целители като не успеят да излекуват автоимунното заболяване и прецакат съвсем имунитета да кажат “съжаляваме, но имаме чуден параклис зад МОЛ-а”… Българите сме като кучетата – въртим си задника към тоя с по-големия… портфейл.

Преди време бях побеснял на една много сериозна израелска измама в която беше замесен (и все още е) лекуващият космонавти доктор незнам си кой, имал издадени 300 медицински книги и е само на около 50 години. Е тоя от 15 годишен да беше започнал да пише – трябва на година по 10 книги да издава, че и допълнително да прави опити в медицината, да лекува космонавти и да изкарва лев, че да хапва. Та конкретният руснак дори има представителство … да познахте – във Варна, в което представителство срещу нескромно авансово възнаграждение в ЕВРО ще ви “модифицират” ДНК-то и … да, ще Ви излекуват чудодейно. Интересното пак в цялата “медицинска магия” е, че това реконструриране на ДНК се прави със сиропче – специално забъркано от Великият Медицински Космически Гуру по ваш вкус и хм, надявам се за толкова пари – и цвят. Чудодейният доктор (не, не е Дулитъл) има дори и няколко “мотивационни” клипа, които показват деца неизличимо болни, страдащи от различни видове вродени заболявания как изведнъж стават и все едно нищо им няма… Вярно за целта на мотивацията не е нужно да гледаме целият процес, но все пак?

Тия евреи са тръгнали да ни взимат мярка за шапка, но смятам, че щом фес не успяха да ни сложат – то и кипа няма да сложим.

П.П. Цитатите са от дир.бг

За Steliyan

Казвам се Стелиян, роден съм през далечната 1973 г. в гр. Варна в доста горещо според мен лято :) 35 години обаче трудно се описват с няколко думи ... Ще опитам да го правя по малко в последствие...
Публикувано в Интернет, Здраве и разум с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

7 Responses to Шапката на годината – кипа

 1. d-r Муше каза:

  Щом и ти взе да се осъзнаваш, значи не ни е съвсем наред тактиката.

 2. Sibo каза:

  А що бе! Може да поносим кипата 100-200 години да не ни пече на темето, пък и ще сме по healthy 😉

 3. Steliyan каза:

  Четейки – все пак извършвам и мисловна дейност – мозъка ми не е чак толкова промит, че да не прозра гнилия замисъл на евреите…

 4. Digital Rebel каза:

  да строят, нали те дават парите, пък после ще видим кой къде ще ходи.

 5. Steliyan каза:

  Андро, те казват, че ще дават парите. Ама после искат да работят със Здравната каса. А нали се сещаш, че в здравната каса са моите и твоите пари и на всички нас? Т.е. ние ще си я платим тая болница като стой, че гледай. И знаеш ли що на всички евреи носовете са големи? Щото въздуха е без пари!

 6. Athanatos / Immortal каза:

  Стелияне, а ако японци построят въпросния център, мислиш ли, че помислите им ще са различни?!?
  И случайно знаеш ли, чии са моловете Galeriа, които сега усилено се строят в големите ни градове? Щото аз знам… и отговорът е в твоите писания.
  Ако и ти си се поддал на “световния заговор на евреите”, ще взема и аз да се замисля де… и без това се замислих, когато един известен български евреин (после разбрах че е такъв и кой е), на въпроса ми “с какво се занимавате”, ми отговори “ми…аз съм евреин”… (това беше доста преди това да го разказват като виц по бТВ, съвсем истинска случка с мен).
  И наистина ти препоръчвам филма “Неверникът”, ще се посмееш доста 🙂

 7. Steliyan каза:

  Дидо, ако японци построят Модерен Медицински център в него по-скоро ще има център за медитация и релакс, но не и търговски център. Всичкото ми негодувание идва от факта, че Българският народ е наивен и вярва на кьорфишеци за чудодейно модулиране на ДНК със сиропче примерно. И докато чакат да им се модифицира ДНК-то спокойно могат да напазарят в МОЛ-а. Галериите не знам кой ги строи, знам кой ги започна или поне във Варна. Ако на теб не ти е известно – във Варна текущо имаме 4 действащи търговски центъра, без да броим стандартните магазини – нямаме толкова пийпъл да ги напълни…

Коментари са забранени.