Досадният Skype SPAM

Мине се немине време и получавам от някой приятел поредната порция SPAM по Skype, освен, че е досадно и дразнещо е и показателно колко хора четат и проумяват какво препращат на този или онзи. Последната досада, която се върти от зората на Skype и на всеки масов месинджър е следната:

Administrator: Здравейте уважаеми потребители на Skype,
поради изключително големия брой абонати в Skype, вече наброяващи 800 милиона, нашият сървър изпитва сериозни затруднения. Сега стартирахме кампания за изтриване на неизползваемите скайп акаунти. Изпратете това съобщение до поне 15 от абонатите си, които са на линия, за да ни покажете, че сте активен потребител на Skype. Aко не го направите до 2 дни вие ще бъдете определен като неактивен Скайп потребител и вашият акаунт ще бъде замразен за неопределен период от време.

Уважаеми приятели, моля Ви, четете какво препращате. Която и да е комуникационна услуга може да си преброи потребителите. Активните и пасивни такива.
Нийде из политиките на Skype няма опция “Закриване на акаунт поради неактивност”. Дори за да съм честен – не бях ползвал любимият си ICQ от месеци, но … се оказа жив и работещ. Помогнете да изчистим Skype от гнусните спамъри.

5 Comments

  1. имам проблем със skype. Как мога да го оправя, пише ми “fatal error”…

  2. Петя, добре би било първо да научиш българският език. Второ – деинсталираш Skype, а след това изтегляш свежа версия от http://www.skype.bg и я инсталираш. Ако и това не помогне – намираш платен компютърен специалист да ти почисти компютъра (Windows) от вируси и грешки.

  3. za6to nemoga da vlezna v skaypa nan nito edna versiya kakva e pri4inata

  4. От 5-6 дни Skype не се зарежда. Моля, уведомете ме какви са причините?

  5. Здравейте, като цяло аз не съм нито съпорт към Скайп, нито функционалността му ме касае, защо трябва да Ви уведомявам?
    Ей тъй, за спорта – Скайп са вече на Майкрософт и същите тия смениха протокола за свързване, като само новата версия работи, но на Windows XP – само на SP3.

Comments are closed.