Войната в България

Не, никой освен нас самите не ни е обявявал война. Явно си живеем твърде спокойно и поради това си причиняваме ежедневни премеждия. Не промених предходният си пост, а реших да пусна нов, който евентуално да дописвам или линквам. Докато си мислех за младежите убити от полицаят снощи, ето новина, отново Кола се вряза в спирка, мъж и бременна ранени. И къде по дяволите да застанат да чакат автобуса за да са на сигурно? На Луната???
Ей, олигофрени, съвземете се, намалете скоростта, оглеждайте се! Стига сте спали в тези тонове ламарина, които карате по-бързо отколкото можете да мислите.
Това се е случило вчера, но пак е по темата Тежка катастрофа във Владая, шофьорите бягат. Колега от автомобилен форум се оплака, че пък са му блъснали колата, която е била паркирана на тротоара пред тях при това между две дървета.
Не знам, идея дори си нямам какво става в тая държава… ако някой има – да сподели с мен моля!

2 Comments

  1. Стилянка, ще ти отговоря с думите на един олигофрен който точно преди изпит за шофьорска книжка чакайки да се качи в учебната кола сподели на всеобщо ослушаниепред останалите чакащи курсисти:
    -“Един път само да взема книжка и ще карам както си знам!”.Сиреч…”-Няма да спазвам знаци, ще карам с превишена скорост ,ще бъда цар на пътя”!.
    И за съжаление останалите курсисти се съгласиха охотно с него.Това е братче народо психология.Правилника за движение по пътищата съдържа правила в които има и много забрани.А ние Българите мнооооооого мразим забраните. Все гледаме да ги заобиколим или направо аджамийската да ги нарушим.Те ще ни казват на нас с колко километра в час ще караме.Те ще ни кажат на нас къде можем да правим обратен завой и къде не. Не си ли забелязал като светне жълто на сфетофатната уредба на кръстовището как докато се смени и дойде червеното са минали още 5 – 10 автомобила от които последните 2-3 си минават направо на червено. На това какво ще кажеш?Педерастия да е – едва ли ?Олигофрения да е – е па може ли да има толкова много олигофрени?Простотия да е ..това бих го разбрал?Ама си има и други неща.Нещо си нашенско , гьонсуратлък,ербаплък ,тарикатлък,…щото ако минеш на зелено да не те сметнат за балък?Такива неща.Народо психология братко.Нация от простаци , селяни и псевдо тарикати. И мен ме е яд ама това е положението. А като гледам какъв пример даваме на децата…мисля ,че те ще ни наследят! Дано да греша!

  2. Не правя коментар, защото знам какво става в тая Държава (и защо я пишем все още с главно “Д” – и това не знам, при условие, че за нея, в лицето на служителите на законодателната, съдебната и изпълнителна власт сме отдавна хора с малко “х”, а ужким като данъкоплатци трябва да сме нейни Работодатели с “Р” – ама това по друга тема ), а Защото и на мен ми писна от малоумниците по пътя, дето си мислят, че скъпата кола и пачката в джоба ги пази ( уви, статистиката сочи друго ); Защото и на мен ми писна да гледам и чета за почернени и затрити семейства и човешки животи; Защото съм втрещена от ниската култура ( в чисто човешките отношения, в общуването, в мисленето, за шофирането да не говорим..и т.н. и т.н….) и количеството арогантност, злоба и тепегьозлък обзели целият ни народ; Защото очевидното зло се вижда от всички, а решение на проблема няма…явно максимата “ на мен няма да ми се случи…аз съм богопомазан” е възприета от целокупният ни циничен, егоистичен и безотговорен народ!!! Осъзнатото очевидно и безсилието да променя нещата, направо ме убива – още по-лошо озлобява…явно човешкият живот наистина няма цена, и то не защото е безценен, а защото не струва НИЩО!!! За държавата – това вече ни стана ясно – отдавна, ама за нас хората – ЗАЩО?!

Comments are closed.