Искам да съм циганин в България

Да, точно така. Искам да съм циганин в България. Искам да мога да взимам, да ми дават, да си построя ей там на поляната една къща от две стаи. Искам държавата да ми е длъжна с всичко, българите да са ми длъжни и те. Искам частните фирми като Е.ОН, ЧЕЗ, ЕВН да ми подаряват тока, но въпреки това да не ми го спират. Искам община Силистра да ми подари апартамент срещу само 100лв., но преди това ако може да ми го ремонтира – нищо, че аз съм изгорил дограмата, натрошил плочките и съм си избърсал задника с тапетите. Искам да мога да кажа – “нека апартаментите да са като на българите, да ни ги дадат хубави, що да не ни дадат направени апартаменти, не тия съборените, дето на нищо не приличат”, а после Може и да си плащам тока…

Ирония. Ирония, но от тази ирония боли. Заради циганите, не, не заради ромите, аз не съм политически коректен – заради циганите няма пари за детски градини, няма пари за зеленина в града, няма пари за откраднатите пак от циганите капаци на градските канализационни шахти. Заради същите тия нагли, крадливи, противни и обгиржвани от държавата любими нейни деца – циганите, ние редовните данъкоплатци трябва да се редим на опашка за детска градина, да изкарваме от 10 места документи, че не дължим нищо, да си плащаме “под масата” на доктора, да… Ако бях циганин щях да кажа “гааа”, като малкото гардже от приказките и мама България да ми го пъхне късчето храна в устата.
Искам да съм циганин, циганин да се наричам, ще е първа радост за мене. Цял незаконен квартал има във Варна, цигански – състои се от кокошарници и дворни кенефи, от бараки и “двустайни къщи” по цигански, но местната власт е безсилна – нищо, че представлява гласът народен, циганите остават някак си встрани от схемата. Те са над закона, покрай закона и … в закона. Интересно ми е как става тоя номер, щом аз като изряден данъкоплатец трябва да доказвам всичко в правото си на такъв, а циганина отива в болницата, същата тая за която аз плащам всеки месец, получава същото лечение като мен, оплаква се ако е недоволен, а не плаща… Искам да съм циганин. Да мога да отида да си взема тухли, та да си построя една двустайна къщичка. Аз съм скромен – ще си построя едностайна къщичка с кенеф на двора.

Искам да съм циганин и държавата България да ме обича, да ме обича така както го е правила в последните 65 години. И кебапчета искам, избори идват. И 500лв. няма да откажа, да гласувам за тебе, да за тебе бате, дето ще ме обичаш още 5 години. И пак няма да си плащам тока бате, щото гласувах за теб, а ти се правиш, че мен ме няма, а щом ме няма, аз закони не нарушавам, не крада, а взимам, не си плащам сметките за ток и вода, но ги ползвам, не си плащам за болницата, но съм първи при лекарите. Дори мога да набия доктора, щот как така ще ми отказва да влезе у дома? Миришело му? Ми ще мирише – апартамента е стар, чакам да ми дадат нов – за 100 лева – ако може и да е с италиански теракот, френска камина в хола (леле бате, колко чугун има в нея ще знаеш) и 7 камерна халюминиева диграма (халюмина колко скъпо го купуват на вторичните)… Да, искам да съм циганин…

8 Comments

 1. Фактите са верни. Донякъде.
  Циганите не са виновни за това, че НИЕ ги правим такива. НИЕ ги толерираме, за да могат да гласуват после за нас. НИЕ им даваме апартаментите по 100 лв. НИЕ им даваме да ползват ток без пари. НИЕ. Защото и политиците сме си ги избрали НИЕ и те представят НАС. Изразяват НАШАТА воля и нашето желание.
  Иначе всичко това, което си написал има един много лек, но горчив привкус на фашизъм. Знам, че не е това идеята ти, затова и си позволявам да ти го напиша де.
  На времето в Германия за виновни за всичко са били обявявани цигани, евреи и всякакви други НЕгерманци. В крайна сметка обаче всички знаем, кой беше виновен.
  Сладките приказки на политиците успиват мисълта на народа, успиват човешкото в нас и ни правят послушни машинки за работа и гласуване. Това е истината.
  Кучето скача според тоягата. А при нас даже сме си захвърлили тоягата и сме оставили кучетата да ни се качат на главите. Никой не ни е виновен.
  А все пак предпочитам да не съм циганин точно в България, ако позволиш… Циганин, циганин, ама поне в Швеция бе, бате… 🙂

 2. Immortal, разбира се, че на фашизъм ще мирише този пост, то само това ще ги оправи циганите, няма какво друго – нито интеграция, нито европейски съюз, нито тъмната Индия, откъдето всички са дошли.

  Значи следващия път ще изберем политици, които да представляват анти-циганското в нас. Колкото повече националисти, толкова по-добре.

 3. Интересно изказване Immortal !
  Може ли да ми разясниш в какво се изразява лекия привкус на фашизъм, че не съм на ясно?
  Кои ние избираме Твоите политици!? Ако те представляват теб, мен не! Каква ти е алтернативата на избори – тези са по-малки маскари от онези! Наистина ли никои не е виновен?
  Ако вярваш че изразяват твоята воля и твоето желание, явно си щастлив зрител в театъра на ДЕМО-КРАЦИЯТА.
  По темата за Германия и Негерманците явно не си наясно затова няма да те питам!
  Само да те осветля, че в огромната си част, баш нацистите са с еврейски корени и финансите те им отвъд океана също! А сега кажи кой е виновен!

 4. Бе нямат място в нашата държава…
  Оня ден викам на един мангал…-Ей мангал!
  Той се обижда. Викам му -К’въ си тогава бе. -Циганин бил. Викам му ми аз съм Българин викай ми Българин и няма да се обиждам. И кв’о прави тоя в нашата страна като не е Българин, а?

 5. Тъжно е да ви чета.
  Не че аз обичам циганите. Напротив, противни са ми.
  Но ако те изведнъж изчезнат – бъдете сигурни, че положението ни с нищо няма да се промени.
  Тогава ще са ни виновни турците – ей я Турция – и тях ще изгоним, хем няма да им е за сефте, знаят пътя.
  И после кой ще ни е виновен?
  Арменците? Евреите (пак ли те)? Каракачаните? Власите? Гагаузите? Помаците? Марсианците?

  Циганите са проблем, да. Но с него трябва да се борим, без да ги обвиняваме за собтствените си недостатъци и неуспехи.
  Да, крадат! (Къде е полицията? Къде са съдилищата?)
  Да, раждат на 12! (Къде е прокуратурата да арестува бащата за педофилия?)
  Да, нямат работа и чакат на помощи! (Къде е образованието им, ако трябва насилствено)
  Не си плащат тока! (кой ги толерира?)
  Докато НИЕ ги толерираме – така ще са.
  Това за тоягата и кучето го казах за циганите, не за политиците, макар че и за тях е в сила.
  Те политиците никога няма да са “наши” защото винаги има и от други партии в парламента. “нашите” са само част от тях.
  Ама вие не предлагате решение, а само правите констатации (напомняте ми за един мой градски, Волен Сидеров). Нямаме алтернатива, ОК. Ами направете алтернатива бе? Или е по-добре друг да прави нещо, и после да го хокаме…
  Все повече се убеждавам, че съм се родил в грешната държава, сред грешните хора и (може би) в грешното време…

 6. @Immortal: Абе ский сега, явно не си ме разбрал. Аз циганите за МОИ проблеми НЕ ги обвинявам. Аз ги обвинявам за това, което СА. Аз не съм ги направил такива. Роден съм в далечната вече 1973-та. Когато учех началното си образование – имахме 3ма цигани – учил съм в училище граничещо с циганската махала и бяха разпределени по няколко цигани в различните паралелки – за интеграция.
  Имаше и “турци”, а аз съм расъл в село с турци – добри приятели ми бяха. Циганите – не се интегрираха, не учеха, не искаха да учат и не идваха на училище, турците – напротив – нямахме “слаб” ученик от турците, дори напротив.
  Наистина не си ме разбрал тоя път бате… Имах предвид, че ти му “продаваш” апартамент за 100лв, а те циганите викат “дайте ми го по-хубав” или “ще си взема тухли и ще си построя къща на поляната”… Нагли са. Но на сапун – ще миришат. За това – да ядат напалма циганите. И не, не всички – има и свестни сред тях – такива дето раждат когато трябва, дето си плащат данъците и не пречат на никой. Имах стар в казармата – Сливенски циганин, който НЕ говореше цигански, а отговаряше на ЧИСТ български.

 7. Ами наистина ги толерираме твърде много! Всичко социални помощи са все за тях, все както казвате ЧЕЗ, софийска вода и т.н. не могат да се преборят с краденето на ток и в крайна сметка този ток кой го плаща?! Всичко е за сметка на тези, които живеем по правилата, а в същото време държавата ни продължава да става все по-циганска…

Comments are closed.