Варна, най-добрият град? Кво риечи?

Варна била най-добрият град за живеене? Wtf? Цели две поредни години, при това. Не знам кой и как го измисли и вероятно сме го гласували от чист шовинизъм – Варна да е нумеро Уно! Да ама не. Живея във Варна от как се помня, а от 20 години Варна е всичко друго, но не и най-добрият град за живеене. В последните 12 години – никак. В момента Варна е може би най-мръсният град за живеене – кал, боклук, кучешки и котешки лайна се смесват по улиците до колкото ги има и правят живота ни мръсен. Преди не помня вече колко години някаква газифицираща компания разкопа всички улици и булеварди и ги “ремонтира” след това по най-долният и евтин начин. От тогава насам – всеки що му щукне – копа и “кърпи” през куп за грош, а фирмите, които трябва да поддържат пътищата мутреят в наглостта и безочието си – как пък се правят пари от асфалт, че чак и цели две ламборгинита да могат да се купят, че и 7000лв. за регистрационни трабели да се дадат (цената за табела с В 99999).  Как ли? Лесно – като се пише, че е положен асфалт за 2000м2, а е положен най-много 2м2. Фактурката се плаща от джобеца на “гордият” жител на “най-добрият град за живеене” (е как не, нали имаме 5МОЛ-а, нищо, че пътищата до тях са като влакче на ужасите)…  Днес научавам, че на ул. Войнишка във Варна имало дупка, която се казва “Дупката на Кирил Йорданов”, а винаги съм си мислил, че друго е дупката на Кирил Йорданов… Дупка на пътя? Моля? Само една с името Кирилка? Хм… А “дупката” с адрес бул. Владислав Варненчик 108, която трябваше да е висок, огромен блок?  Която дупка от 6 години вече стои, прекъсвайки 2 (две) улици, която затваря излаза на живущите в района, затруднява ги да си стигнат до домовете и непрекъснато пълни същите (домове, ако някой не следи мисълта) с мръсотия и прах. Общинското начинание стартира преди доста време с прокопаването и изоставянето на една огромна дупка. После в различни интервали от време се построиха 4 етажа и начинанието отново беше зарязано… В момента “дупката” представлява нещо като огромно сметище в центъра на Варна… И понеже Българчетата сме политици на маса – кръщаваме дупки в асфалта, вместо да вземем да го личнуваме кмета… Щото нали и басейн ни построи и разни спортни съоръжения…, а колко пари се наляха в некадърно поставени некачествени плочки по площада на Варна, колко такива се сложиха и на Басейн Варна (единият басейн го правиха 2 (два) пъти, че да се научат), а около басейна всичко се разпада… Гаранционни срокове? Тия неща ще да не важат за “дружките” на кмета ни. Тоя е станал като Кадафи – несменяем, неоткриваем, безсмъртен едва ли не, чак се чудя – еврейска кръв ли му тече в жилите и какво ще ги прави всичките тия кинти? Кмете, тоя мандат ти е последен, а като свърши, във Варна ли ще останеш? Щото ако останеш и ако случайно ни перне либийския синдром – яка ти дупара!

И понеже гражданското ни и общественото ни самосъзнание е колкото на лед през лятото – ще продължаваме да кръщаваме дупки на Кмета вместо вкупом да се вдигнем и да го свалим от кметският престол. Хм, след поредното написване на “дупки” се сетих за оная дупка на кръстовището на бул. Христо Смирненски и бул. Цар Освободител… Нея на царя ли да я кръстим???

3 Comments

  1. Неее, Бургас пипна последната “победа”. Да хванеш Варна, че да го удариш в Бургас, все е тая, пфу.

  2. Аз не казвам за тази година, че е най-добър град, казвам, че беше две поредни години такъв. А не е спирал да бъде кална кочина с трапове по булевардите и кучешки екскременти в зелените площи.

  3. Аха, разбрах. 🙂 Все тая – не ставаме и двата града. Просто някакви местни агитки с криворазбран шовинизъм и временно летуващи с криворазбрана носталгия са ни изгласували необективно.

Comments are closed.