Ураган “отнесе” Варна пак!

Ураган отнесе Варна, а Варналии се учим да плуваме и летим по тротоарите, защото някои хора цяла пролет си бъркаха там където не ги огрява слънцето.
Тропически Ураган се извиси над Варна и не, не става въпрос за Тропика на Рака или Тропика на Козирога, а за Тропика на Варна. Всъщност както гледам – е Тропика на България. Скоро ще се наложи да строим наколни жилища и да благославяме историята, че сме учили за тях. Днес такъв ураган се изви над Варна, че чак нямам думи за описание. От няколко години разправям на всички, че времето в България вече става Тропическо, но всички подминават коментара ми с ехидни усмивки… Днес над любимата ми Варна се изсипа такова количество вода, примесена с вятър, че аха и да ни отнесе – добре, че не строим като американците с дърво, а разчитаме на модерният и тежък бетон. В 17:40 започна “красотата” в 17:44 снимах, но… от всички снимки само една е излязла поносимо добре, при това – снимана на ISO1200 чувствителност – все едно съм я правил през очила за електрозаварки. Ако миналата година при по-малката буря бяха писали “Буря отнесе Варна”, то днес сигурно трябва да напишат по вестниците “Буря отми Варна и нея вече я няма”… Та ето и единственото кадро, да видите за какво пиша:

Ураган над Варна
Ураган над Варна

“Веселбата” ще е утре – когато лъснат всички дупки по стръмните улици, а както подозирам – ще са доста, особено по доста ерозиралата улица “Подвис” по която се изсипва всичката вода и тиня от вилната зона над Цветния Квартал.
Да видим сега Община Варна с какво ще си измие ръцете, какво оправдание ще измисли да не накара асфалтиращите фирми да си свършат работата качествено, сметопочистващите да почистят всички отводнителни шахти, а любимата на всички ни озеленителна фирма – да изреже надвисналите полу-здрави, а и потрошени клони. Реките, които шуртяха край мен утре ще покажат мръсните си гнойни рани, както в старата мъдрост “Дупките в асфалта се броят сутрин след ураган”… 🙂

5 Comments

  1. А днес чакаме репортаж за дупките. 😀

    Да не би да си учуден от случилото се? Щото аз отдавна не се учудвам на такива неща. 😉

  2. На ул. Ген. Колев още вчера си имаше камъни като павета големи. Имаше и нови дукпи които не бяха в моята памет, трябваше да се ъпдейтва ведната с нова varna-hole-map-2607.gz 😉

  3. ето ти репортаж за дупките – имаше ужасно много пресни-пресни, по всички стръмни улици, по които минах. аз по равни не минавам, та за тях не знам :))

  4. dot.gz предполагам не е щото е гзипнато, а щото град Варна стана на гъз, нали?

Comments are closed.