Убиха дете във Варна за една цигара

Хлапе на 16 години от техническия техникум във Варна беше убито за една цигара? Това хлапетата съвсем са изкуфели покрай цъкането денонощно в интернет, кънтър, лайн ейдж и разни други шутъри. То добре стреляш в интернет, добре мучиш като те питат кой е Христо Ботев или Васил Левски, но виж ако ги питат как да вземат фраг или колко точки трябват за следващо ниво на героя им – ще кажат веднага. Сиурен съм, че и повечето могат да дадат клипче с порно с тяхна съученичка или пък направо цял набор от уеб адреси с такива. Обаче да се замислят преди да ударят и да убият човек – не могат. Това от “висотата” на моите 36 години не мога да го разбера – да удариш някой със сила и по начин, който да го “повреди” или по-лошо – убие. Ето, вече си имаме и 15 годишен убиец…, а майката на 16 годишното момче кой ще я успокои???

И на всичкото отгоре в следващ ден (днес) 14 годишна девойка била простреляна в главата с газов пистолет – това колкото и смешно да звучи от близка дистанция си е … равносилно на удар с бухалка…

Българи, родители, озаптете децата си!!!

П.П. Оказва се, че цялата уговорка за “убийството” е станала чрез интернет… Заглавието ми малко подвежда – всъщност убитият ученик и убиецът му са се познавали “виртуално”, а враждата им от виртуалното пространство се е преселила в реалното и … всичко е станало фатално!